Als ambitieuze ondernemer wil je maar één ding: je bedrijf vooruithelpen. Daarom investeer je. Daarom innoveer je. Maar zelfs met heel veel ervaring op je teller, blijven er toch altijd vragen over. Wist je dat je met die vragen bij een bedrijfsadviseur van VLAIO terecht kunt? Ze zijn een kritisch klankbord bij de realisatie van je plannen, ze analyseren je sterktes en eventuele zwaktes, zij gidsen jou door subsidie- of financieringsmogelijkheden en brengen je in contact met de juiste experten.

Individuele, onafhankelijke coaching

Hoe solide is je businessplan? Heb je alle opportuniteiten in beeld? Speelt jouw product of dienst voldoende in op bestaande noden in de markt? Heb je mogelijke marktbarrières gedetecteerd? Hoe sterk en divers is je team? Wil je het versterken met strategische profielen om je plannen waar te maken? Hoe groot is je financiële draagkracht om een groei- of transformatieproject te co-financieren?

Met dit type vragen gaan VLAIO bedrijfsadviseurs aan de slag om vat te krijgen op jouw individuele situatie. Wat zijn je sterktes, waar ontdekken we nog zwaktes. En vooral: hoe kunnen we die laatste versterken? Onze bedrijfsadviseurs fungeren als kritisch klankbord. Samen met jou bekijken ze de mogelijkheden van je onderneming en of je in aanmerking komt voor financiële steunmaatregelen.

Onafhankelijk en kritisch kijken VLAIO bedrijfsadviseurs mee naar jouw plannen. Ze weten welke partners, opleidingen, expertises nuttig voor je zijn. Ze verwijzen je op basis van een nauwkeurige analyse door naar een breed netwerk van experten en consultants die jouw business case kunnen verrijken en versterken.

Samenwerken loont

Groeien, innoveren, veranderen vergt wel wat van een onderneming. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Op je zoektocht naar specifieke kennis, knowhow en expertise navigeren VLAIO bedrijfsadviseurs je vlot doorheen het uitgebreide Vlaamse kennislandschap. Ze kunnen je in contact brengen met een breed netwerk van meer dan 1.000 hooggeschoolde medewerkers verdeeld over ruim 200 kennisinstellingen, waaronder universiteiten en hogescholen. Studies wijzen uit dat bedrijven die over de eigen muur heen kijken, sneller op de noden van de markt inspelen.

Ook nood aan begeleiding op maat?

VLAIO bedrijfsadviseurs ondersteunen en adviseren jou op maat om je innovatieve plannen, groeiambities of bedrijfstransformatie waar te maken. Neem contact met hen op via de VLAIO-website. Binnenkort kan je hier op het Researchpark met een VLAIO bedrijfsadviseur op de koffie. Met Rik Candries (rik.candries@vlaio.be) op 19/03 tussen 9u30 en 16u30; met Elke De Rijck (elke.derijck@vlaio.be) op 09/04. Boek alvast een persoonlijke afspraak met één van beide op hun e-mailadres.


En deze ondernemers gingen jou voor.

Klik hier voor meer info


Natuur met een houdbaarheidsdatum

Klik hier voor meer info


Baekelandmandaat, brug tussen onderzoek en industrie

Klik hier voor meer info