We staan samen voor een grote uitdaging om de CO2 uitstoot op ons grondgebied te doen dalen. De gemeente Asse onderneemt zelf al heel wat klimaatacties. Daarnaast ondersteunen ze ieder jaar een andere doelgroep om zijn beste beentje voor te zetten. Na de campagnes ‘School met het beste klimaat’ en ‘Straat met het beste klimaat’, organiseert het gemeentebestuur in 2019 de campagne ‘Bedrijf met het beste klimaat’, waaraan alle bedrijven uit de bedrijvenzones van Asse kunnen deelnemen.

Neem ook deel aan deze campagne en zet hiermee uw bedrijf in de kijker.
Maak kans op de titel ‘Bedrijf met het beste klimaat’ en win een klimaatvriendelijk bedrijfsfeest t.w.v. € 2 000.

Klimaatacties, wat bedoelen we daarmee?
We denken aan de investering in energiebesparende maatregelen of zonnepanelen, bedrijven die werknemers ondersteunen om met de fiets te komen, het gebruik van duurzame producten, aandacht voor biodiversiteit rond het bedrijf … en veel meer.

Op een eerste infovergadering kregen de reeds ingeschreven deelnemers een toelichting bij mogelijke klimaatacties. Bekijk zeker ook de presentaties op www.asse.be. De deelnemende bedrijven wisselden verschillende ideeën en engagementen uit, zoals relighting, het leasen van fietsen voor de werknemers, het gebruik van herbruikbare bekers, …

Stel uw bedrijf kandidaat voor de titel ‘Bedrijf met het beste klimaat’
• Laat de milieudienst ten laatste op 15 april weten dat u deelneemt
• Ga aan de slag met een of meerdere klimaatacties
• Kom naar het uitwisselingsmoment in juni
• Dien uw rapportage in tegen 31 oktober
Meer info op www.asse.be.
Inschrijven kan nog tot 15 april bij de dienst Milieu, milieu@asse.be of T 02 454 19 25.