Deze ochtend omstreeks 8u verzamelden de bedrijven van het Researchpark in de tijdelijke kantoren van het Green Energy Park bij onze gastheer Jimmy Van Moer. Na een lekker kopje koffie, een koffiekoekje, een pistoletje met ei of een lekker vers fruitslaatje, stond er nog een heel programma met 4 sprekers op de planning.

Na de verwelkoming van onze voorzitter Philippe Bernard, kwam VOKA (Wim Pannecoucke) ons meer vertellen over de werken aan de ring rond Brussel. Deze presentatie kan u HIER terugvinden. Nadien vertelde Ben Michiels (gemeente Asse) ons meer over het nieuwe initiatief klimaatbedrijf dat de gemeente dit jaar voor de eerste keer organiseert. Bedrijven die zich willen inzetten voor het klimaat het komende jaar en hun CO2 uitstoot willen verminderen, kunnen zich inschrijven om deel te nemen aan de wedstrijd. De winnaar wint een klimaatvriendelijk bedrijfsfeest t.w.v. 2000€. Daarnaast neemt Asse ook deel aan het vlinderproject van de UGent. Voor dit laatste is men nog op zoek naar 1 bedrijf op het Researchpark die een stukje van zijn grond gedurende 1 jaar ter beschikking stelt om een weerstation te plaatsen. Meer info over de wedstrijd en het vlinderproject vindt u HIER.

Als derde spreker van VLAIO Team bedrijfstrajecten aan de beurt. Hendrik Baudrez vertelde de bedrijven hoe men subsidies kan bekomen om projecten uit te werken. Meer info hierover kan u HIER terugvinden. Er zullen eveneens enkele zitdagen georganiseerd worden op het Researchpark zelf bij het incubatiecenter IICB (Z1 Researchpark 310) en dit op 19 maart en 4 april. Meer info vindt u in dit artikel op deze website.

Last but not least van Jimmy Van Moer aan het woord, hij is een vaste spreker geworden op de netwerkevents van VZW Researchpark Zellik. Jimmy gaf ons een stand van zaken van de projecten die kaderen binnen zijn groot project. Zijn presentatie kan je HIER terugvinden.