Nieuws

Jobbeurs Dilbeek – donderdag 28.09.2023 – Westrand-cultuurcentrum

De Vlaamse arbeidsmarkt staat voor een duidelijke opdracht, ook op lokaal vlak. We moeten naar een hogere werkzaamheidsgraad. Daarom organiseert de interlokale vereniging Dilbeek, Asse en Wemmel (ILV DAW) ook dit jaar een jobbeurs. Op 28 september komen een dertigtal werkgevers uit diverse sectoren samen in CC Westrand in Dilbeek.

Voor de derde keer zal de interlokale vereniging Dilbeek, Asse en Wemmel (ILV DAW) een jobbeurs organiseren na een succesvolle digitale editie in Wemmel en een geslaagde fysieke editie in ’t Jass in Asse. 

Deelnemen als werkgever

We brengen een dertigtal bedrijven samen met een diverse verzameling openstaande vacatures, zowel voor hoog- als laaggeschoolden, voor starters en voor mensen met meer ervaring. Daarbij is de wisselwerking tussen sociale en reguliere economie ook belangrijk.

Deelnemen als werkgever is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Het maximum aantal deelnemende bedrijven werd reeds bereikt. Het is helaas niet meer mogelijk om in te schrijven.  De eerstvolgende jobbeurs zal doorgaan in Zemst op 7 november 2023.

Volgende bedrijven zijn er alvast bij op de jobbeurs in Dilbeek: 3W Plus Kinderopvang, E5 Mode, Iscar Benelux, Keolis Modern Toerisme, Krautli nv, Kringwinkel ViTeS, Luchthavenvervoer Kevin, Puratos, Sarawak Belux, Sodalis, Valentino Chocolatiers,  en nog veel meer.

Zal je deelnemen aan de jobbeurs? Vergeet dan zeker niet om jouw vacatures te posten op www.vdab.be(dit is een externe link). Zo kan VDAB doorverwijzen naar jouw vacatures.

Deelnemen als werkzoekende

Als werkzoekende bent u op zoek naar een job dicht bij huis, die ook een gezond evenwicht biedt tussen werk en gezin. Dan bent u op deze jobbeurs op de juiste plaats. Hier kan je op een informele manier kennis maken met potentiële werkgevers uit de zeer brede omgeving van Dilbeek, Asse en Wemmel. 

De jobbeurs vindt plaats op donderdag 28 september in CC Westrand in Dilbeek, van 13.00 tot 16.00 uur. CC Westrand(dit is een externe link) is gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. U hoeft zich niet op voorhand in te schrijven. Toegang is gratis.

Blue Gate binnenstebuiten: Inspiratie dag met terreinbezoek voor bedrijfsleiders en ruimtelijke experten –

Bedrijventerreinen. Om ze een toekomst te kunnen garanderen, ook gezien de bouwshift, zit er rond regelgeving heel wat in de pijplijn. Willen we voldoende plaats behouden voor werk, dan zullen we anders moeten omspringen met de beschikbare ruimte. Vanuit Europa, België en Vlaanderen zijn er steeds meer klimaatdoelstellingen en bijhorende verplichtingen, maar hoe voldoe je daar als ondernemer aan? Welke maatregelen zijn kostenefficiënt en hebben écht een impact op het klimaat? Waar loop je mogelijk tegenaan en hoe los je dat op?

Duurzame bedrijventerreinen 

De huidige Vlaamse Regering pleit voor een ‘bouwshift’ in het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen. Met die bouwshift wil men de toename aan verharde oppervlakte stoppen en onze open ruimte beschermen en versterken. Door slim om te springen met de ruimte die overblijft, kunnen we voldoende plaats behouden voor werk en economie.

Inspiratie dag

VRP organiseert samen met Bopro en de provincie Vlaams-Brabant een inspiratiedag bij Blue Gate Antwerpen. Bedrijfsleiders, bedrijventerreinbeheerders en ruimtelijke experten, komt dat zien! In de voormiddag zal er worden ingegaan op de verplichtingen naar CSRD en EUTaxonomie waar bedrijven voor staan. Tijdens de namiddag gaan we op terreinbezoek bij Blue Gate. Dat is een vooruitstrevend bedrijventerrein, ontwikkeld op de voormalige petroleumhaven van Antwerpen. Onder meer warmte, energie, afval, mobiliteit en ruimte worden op een gezamenlijke en innovatieve manier aangepakt: een warmtenet, energiedelen, gezamenlijk waterbeheer, collectief parkeren, het stapelen van bedrijven in de hoogte… Ondernemingen die er zich wensen te vestigen moeten voldoen aan strenge duurzaamheidsvereisten en dienen het bedrijventerreincharter te onderschrijven.Dat die inspanning loont, wordt steeds zichtbaarder op de site. 

Traject duurzame bedrijventerreinen

Om in te gaan op deze uitgagingen organiseert VRP in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant het traject ‘Duurzame Bedrijventerreinen’. Tijdens een inspiratiedag en drie webinars worden oplossingen verkend hoe bedrijventerreinen kunnen verduurzamen en hoe er voldoende plaats behouden wordt voor werk. Nadien worden drie terreinen begeleid bij het toepassen van concrete maatregelen. Tenslotte trachten we uit dit alles lessen te trekken voor de toekomst.

In samenwerking met de Provincie Vlaams-Brabant. Mede mogelijk gemaakt door UNIZO, POM Vlaams-Brabant en Interleuven.

Meer info via: Blue Gate binnenstebuiten (vrp.be)

Wanneer: woensdag 04 oktober 2023

Blijf op de hoogte van de werken aan het Researchpark

Geachte ondernemer,

Beste Researchpark buur,

Er zijn momenteel enkele werven actief op het Researchpark.

Meerdere aannemers die tegelijkertijd werken uitvoeren, dat zal af en toe onvermijdelijk gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van uw bedrijf.

Om steeds op de hoogte te zijn van de werken en de invloed die deze kunnen hebben op de bereikbaarheid van uw bedrijf, werd volgende website ontwikkeld:

www.werkenaanhetresearchpark.be

Neem zeker een kijkje op de site om een overzicht van de werken te krijgen.

Wil u de laatste updates over de werken liever via een wekelijkse nieuwsbrief ontvangen? Dat kan ook.

Schrijf u via bovenstaande website in op de wekelijkse nieuwsbrief, zo heeft u bij de start van de werkweek steeds het laatste nieuws over de werken beschikbaar.

Heeft u vragen of suggesties, stuur ze door naar ilse.vandenborre@greenenergypark.be

Integrale klimaatscan VZW Researchpark Zellik

VZW Researchpark ontvangt middelen vanuit Provincie Vlaams-Brabant voor integrale klimaatscan voor bedrijven

Vanuit de VZW werd vorig jaar een aanvraag ingediend om bedrijven te stimuleren naar een klimaatneutraal bedrijfsprofiel. De Provincie keurde deze aanvraag onlangs goed en zal hier financiële middelen voorzien om een transitie-begeleidingstraject op te starten bij geïnteresseerde bedrijven.

De thema’s energie-efficiëntie – energie-investeringen – watermanagement en ontharding staan centraal.

Meer info volgt via georganiseerde digitale sessies en communicatie vanuit de VZW. Volg zeker onze nieuwsbrieven

Informatie werken N9

Waar informatie vinden met betrekking tot de werken N9 ?
https://wegenenverkeer.be/werken/herinrichting-brusselsesteenweg-tussen-vaal-en-langestraat/actuele-hinder
Veel gestelde vragen:
https://wegenenverkeer.be/werken/herinrichting-brusselsesteenweg-tussen-vaal-en-langestraat/veelgestelde-vragen


Voor vragen over de werken is er ook een bereikbaarheidsadviseur beschikbaar:
Email: bereikbaar-vlbr@wegenenverkeer.be
GSM: 0472 18 53 21

Verkeerssituatie geldend vanaf januari 2021 tot einde werken.

De verkeerssituatie hierboven geldt vanaf de start van fase 2, begin januari 2021.


Vrije Universiteit Brussel, Green Energy Park en Flux50 investeren 3 mio euro in Smart Village Lab

De komst van het elektriciteitscapaciteitstarief in 2022 vergroot het belang van systemen waarin elektriciteit gespreid kan worden, de zogenaamde slimme systemen.  Het Smart Village Lab is de eerste fysieke realisatie van Green Energy Park (GEP), het innovatieve proeftuincentrum en zal onderzoeken hoe wonen in de toekomst slim, duurzaam en energie-efficiënt kan worden. Het Smart Village Lab werd ontwikkeld in samenwerking met VUB-onderzoeksgroep MOBI en Flux50, de Vlaamse speerpuntcluster energie. Voor de realisatie keurde de Raad van Bestuur van de Vrije Universiteit Brussel een investering van 1,6 miljoen euro goed. Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling draagt 300 000 Euro bij, Interreg North West Europe 800 000 Euro. Het Smart Village Lab wordt in het najaar van 2020 plechtig geopend.

Lees meer

Betere bedrijfsresultaten en minder klimaatverandering? Bespaar hier samen energie!

 maandag 3 augustus 2020

Samen Klimaatactief is het initiatief van Stad Antwerpen om de CO2-uitstoot door kantoren, lichte industrie en winkels in Antwerpen drastisch te verminderen.

Antwerpen heeft net als meer dan 7000 andere steden en lokale overheden het Burgemeestersconvenant van de EU ondertekend. De ondertekenaars verbinden zich ertoe om het CO2-niveau tegen 2020 met 20% te doen dalen tegenover referentiejaar 2005.

Uit geregelde metingen blijkt dat de CO2-uitstoot in de tertiaire sector en de lichte industrie in Antwerpen onvoldoende daalt. Stadslab2050 boog zich over het probleem. Daarom nodigde de Stad einde 2015 een veertigtal bedrijven en organisaties uit om een plan op te stellen. De deelnemers vertegenwoordigden onder andere de industrie, de vastgoedwereld, energieleveranciers, Voka, Unizo, Flux50 (voorheen Smart Grid Flanders), energiespecialisten waaronder Milvus, diensten/productenleveranciers, netbeheerders en financiële partijen.

Zelf de CO2 voetafdruk van uw bedrijf berekenen?

Uit de brainstormsessies kwam naar voren dat energie-efficiëntiemaatregelen om tal van redenen vaak niet geïmplementeerd worden: bedrijven begrijpen het niet goed, energie behoort niet tot de kernactiviteiten van de onderneming, investeringen zijn te duur enzoverder.

Samen Klimaatactief biedt nu ondernemingen in heel Vlaanderen per doelgroep een energiepad met eenvoudige tot meer complexe ingrepen. Daarbij staan vele energiebespaartips voor u klaar samen met de partners om de bespaarmaatregelen voor u uit te voeren. We leggen ook nadrukkelijk de link met de kernactiviteiten van uw bedrijf, kantoor of winkel. Daardoor worden energiebesparingsstappen plots wel financieel haalbaar. Uitstel heeft geen zin meer. Veel succes!

Voor meer info kan je terecht op de website van samen klimaatactief

VZW Researchpark Zellik sluit raamovereenkomst af met Easypost voor voordeligere uitgaande postverwerking

Postverwerking nog steeds in eigen handen? Dan weet u ongetwijfeld hoe hoog het kostenplaatje hiervan is. Naast beschikbare medewerkers om de post zelf te frankeren, heeft u bijvoorbeeld ook een frankeermachine of een dure ophaaldienst nodig. Niet goedkoop! Bovendien wordt er steeds gewerkt met standaard posttarieven, waarbij geen rekening gehouden wordt met volumekortingen. Een stevige kost dus, zo’n interne postkamer…

Lees meer

Plaatsing modulaire verkeersdrempels

In de week van 20 mei zullen de modulaire verkeersdrempels geplaatst worden op het Researchpark.

Deze werken zullen ongeveer 5 werkdagen duren (van maandag tot vrijdag).

Tijdens deze werkzaamheden zal er gewerkt worden met een mobiele werf.

Voor meer informatie kan u steeds terecht bij Dieter Roelandt (dienst Mobiliteit) – T 02 454 19 81 – Dieter.Roelandt@asse.be

Dikketruiendag bij bedrijven

Dikketruiendag 2020 staat in het teken van biodiversiteit: groen en beestjes. Die zorgen er immers voor dat onze aarde leeft, want meer biodiversiteit helpt het klimaat!

Steeds meer bedrijven maken werk van biodiversiteit. Gewoon al door duurzame keuzes te maken op het vlak van grondstoffen hebben bedrijven een impact op biodiversiteit over heel de wereld. Maar ook op hun eigen terreinen kunnen bedrijven meer kansen geven aan biodiversiteit. Dat levert voordelen op voor werkgevers, werknemers en de natuur!

Voordelen van groene bedrijventerreinen :

Investeren in biodiversiteit op bedrijventerreinen heeft voordelen, zoals: 

  • In een groene werkomgeving ervaren werknemers minder stress en dat spaart geld, tijd en energie. Bovendien presteren ze beter door uitzicht op of een korte pauze in een groene omgeving.
  • Ecologisch beheer van terreinen is vaak minder intensief en goedkoper dan traditioneel beheer.
  • Vastgoed op een groen bedrijventerrein is meer waard, want de buitenruimte bepaalt mee het uitzicht en de aantrekkingskracht van een bedrijventerrein.
  • Een biodiverse bedrijfstuin brengt collega’s samen.
  • Diefstalpreventie: hagen van slee- en meidoorn bijvoorbeeld zijn wegens hun doornen quasi ondoordringbaar. Groene bedrijventerreinen als functionele fietsverbinding zorgen voor meer sociale controle. 

Lees meer als je wil weten hoe je dit moet aanpakken.

Bron : Vlaanderen.be

5 tips voor een duurzame bedrijfsvloot

Duurzame mobiliteit wordt meer en meer een prioriteit bij bedrijven. Samen met uw werknemers werken aan de missie om de vloot, het bedrijfsverkeer en het woon-werkverkeer groener te maken. Van geleasede bakfietsen tot flexplekken: vijf lessen van een durver.

Lees meer