Kennis en onderzoek

Het researchpark Zellik is erop gericht vestigingen aan te trekken van onderzoeksgerichte bedrijven in de nabijheid van universitaire kenniscentra – in het bijzonder de Vrije Universiteit Brussel.

Een van de belangrijkste doelstellingen van de Vrije Universiteit Brussel is het universitair onderzoeks- en onderwijspotentieel (o.a. meer dan 1.200 onderwijs- en onderzoeksspecialisten) ten dienste te stellen van de industrie en de samenleving in het algemeen.  Deze samenwerking komt beide partijen ten goede.

De Vrije Universiteit Brussel is als universiteit actief in zowel fundamenteel als toegepast onderzoek in belangrijke gebieden zoals: materiaalkunde, elektronica, beeldverwerking, hoge energie fysica, artificiële intelligentie, moleculaire biologie, organische scheikunde, nucleaire geneeskunde, kankeronderzoek, immunologie, diabetesonderzoek, fertiliteitsonderzoek physiopathologie, oceanografie, multimedia, telecommunicatie, bedrijfskunde, sociologie, criminologie, psychologie, enz. U vindt hier meer informatie over de expertisedomeinen van de Vrije Universiteit Brussel.

 

Samenwerken met de universiteit

Innoveren leidt tot samenwerken. Samenwerken resulteert in innoveren. De wereld is een laboratorium en ‘innovatie werkt’ pas als academici, bedrijven en maatschappelijke spelers elkaar vinden en versterken. Met die mindset gaan de beste ideeën ook echt werken, worden technologieën vertaald naar bedrijfsactiviteit, een innovatief product, vernieuwende dienst of breder maatschappelijk nut.

Innoveren samen met de VUB

De Vrije Universiteit Brussel heeft onderzoekssamenwerkingen lopen met een breed netwerk aan high-level partners in binnen-en buitenland; samenwerkingsprojecten met industriële partners, bilateraal of ondersteund via overheidssubsidies uit Vlaanderen, Brussel en Europa.
Bedrijven die op zoek zijn naar innovatieve en toekomstgerichte oplossingen ontwikkeld aan de VUB of die willen steunen op de kennis en expertise van onze labo’s, kunnen met al hun vragen terecht bij het VUB TechTransfer team. Wij begeleiden u in het matchen van gemeenschappelijke noden en ondersteunen u met de nodige expertise in elke fase van het complexe ‘valorisatie-‘ of samenwerkingsproces.

Meer info over samenwerken met de VUB vindt u op vubtechtransfer.be bij ‘For companies’.

Contactgegevens:

Vrije Universiteit Brussel
VUB TechTransfer
Building M, 4th floor
Pleinlaan 2
1050 Brussel

[W] vubtechtransfer.be
[T] +32 (0)2 629 22 07
[E] techtransfer@vub.be